A Closer Look – Little Joe’s Tavern

Celebrating 80 years in business with 79 of those years at its present location, it seems understated to call Little Joe’s Tavern a community icon. Given its cherished place in the hearts of the community, it was with careful thought and deliberate intention that the restaurant undertook its major renovation in the summer of 2014.

Rear Entry Hallway - Before & AfterCust Restroom - Before & After

Architects Ron + Roman of Birmingham, Michigan were the ones tasked with bridging the gap between cherished nostalgia and modern, staying style. Bren-Mar Construction was the general contractor responsible for completing the major project on a two-week schedule. With many, many months of planning and preparing, coordinating and scheduling the two week construction began with crews working around the clock to clear and demolish the entire front-of-house space, including a banquet room, main dining, bar, bar dining and restrooms.

 Main Dining Back Entry - Before & After

Main Dining - Before & After

Adding to the challenge was the unknown elements that could be uncovered as demolition began in each are due to the space being comprised of the blending of three separate buildings. Given the short timeline to complete, crews continued working all hours of the day and night with Bren-Mar coordinating and scheduling multiple trades in every area of the space.

 

Main Dining Back Entry - Before & After Bar - Before & After

The 5,518 square foot renovation was celebrated by the community of Grand Blanc and the loyal patrons of Little Joe’s only 16 days after work began. Key to the success of such a drastic and complete renovation on a very short time frame was the precise planning, coordinating and scheduling. All parties were committed to the strict timelines and worked together with the shared goal of a timely completion, and a cold beer at the new bar! Check out the portfolio page for Little Joe’s Tavern here!